Retourbeleid

Sinds 2001 is er in Nederland de wet ''Kopen op Afstand'' van kracht. Dit is een goede zaak omdat zo de consument – u dus – een sterkere positie heeft. Doordat de wet ''Kopen op Afstand'' van kracht is in Nederland, hanteren wij enkele regels en wetgevingen met betrekking tot ruilen/retourneren en garantie. Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over retourneren en hoe de procedure in zijn gang gaat.

Garantie

Heeft u een defect aan een product, dan verwijzen wij u naar de pagina Garantie 
Indien er onverhoopt door ons een foutje wordt gemaakt en u verkeerde spullen in huis krijgt, nemen wij uiteraard ook de retourkosten voor onze rekening. Neem in dat geval altijd even contact met ons op via onze klantenservice@pretty-paws.nl.

Retourneren

Bent u om welke reden dan ook niet tevreden met het geleverde product(en)? Dan bieden wij u uiteraard de mogelijkheid om het pakket terug te sturen en uw geld terug te vragen. Wij geven u daarvoor 30 dagen. Binnen deze periode heeft u de mogelijkheid om de retourprocedure in gang zetten. Dit kunt u doen door vooraleerst contact met ons te leggen via klantenservice@pretty-paws.nl. Daarna dient u doormiddel van het formulier voor herroeping en retourneren uw retour aan te melden. Om het retourproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u om de instructies op te volgen.

FORMULIER HERROEPING EN RETOURNEREN

U kunt uw artikelen retourneren, mits voor zover redelijkerwijs mogelijk:

  • Het artikel geen gebruikssporen bevat, in nieuwstaat is, niet beschadigd is & geretourneerd word inclusief alle originele bescheiden. 
  • De product verpakking niet beschadigd is 

Kosten

Aan het versturen van pakketten zitten kosten verbonden. Wij schatten dat deze kosten maximaal € 6,95* (normale zending) of € 8,60* (aangetekende zending) zullen bedragen voor een pakket dat vanuit Nederland naar ons retouradres gestuurd wordt. Deze kosten zullen naar schatting maximaal € 10,00* (normale zending) of € 20,00* (aangetekende zending) bedragen voor een pakket dat vanuit België naar ons retouradres gestuurd wordt. De kosten voor het retourneren dekken wij indien u de retour aanmeld binnen 30 dagen na bestelling. In het geval van retours binnen de 30 dagen kunt u direct contact opnemen met klantenservice@pretty-paws.nl onder vermelding van je bestelnummer in het onderwerp van de e-mail. Wij sturen u dan een retourlabel op. Wenst u te retourneren buiten deze 30 dagen en voldoet het artikel aan de retourvoorwaarden zoals boven beschreven betaald u de retour kosten zelf. 

* Kijk voor de actuele prijzen op de website uw post aanbieder

Indien het door u ontvangen artikel niet deugt en u het daardoor retour moet sturen, valt dit bij ons onder de garantieregeling en zullen wij de verzendkosten vergoeden én het nieuwe pakket gratis toesturen. Neem hiervoor wel altijd eerst contact met ons op vóór u het pakket naar ons opstuurt, zodat u zeker weet of de garantieregeling van kracht is.

Opstarten van de retourprocedure

De retourprocedure moet in gang gezet worden binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelde artikelen. Volg deze 3 stappen om je pakketje correct te retourneren:

Stap 1: Neem contact op en vul het formulier herroeping in

Wanneer het ordernummer bij ons bekend is, kunnen wij je retourzending sneller verwerken, waardoor u uw geld sneller teruggestort krijgt. Het ordernummer vindt u in de e-mail met de orderbevestiging, die wij naar u hebben verstuurd direct nadat u de bestelling heeft geplaatst. Vermeld dit ordernummer in je e-mail en in het formulier herroeping en retourneren naar klantenservice@pretty-paws.nl. Indien je binnen de 30 dagen retourneert sturen wij je een retourlabel op. 

Stap 2: stuur het pakket retour

Pak het artikel degelijk in en plaats het retourlabel op de doos. Stuur vervolgens het pakket binnen 14dagen retour naar: 

Wolfcom t.a.v. Retouren
Florijnstraat 20
4879AH
Etten-Leur

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Risico van retourzendingen

Retourzendingen zijn voor risico van de koper/klant/consument. Dit houdt in dat wij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom altijd om een verzendbewijs en bewaar deze goed. U kunt het risico beperken door het pakket aangetekend te versturen. De geschatte kosten voor een aangetekende retourzending staan hierboven genoemd.

Afhandeling

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Verkeren de producten niet in 'nieuw' staat, met als gevolg dat we deze niet direct opnieuw aan kunnen bieden in onze webshop/winkel, dan nemen we contact met u op over de afhandeling. In dat geval is het mogelijk dat er kosten in rekening worden gebracht, zoals hierboven reeds genoemd.

Toch nog vragen over het retourneren van je aankoop?

Neem gerust contact met ons op:

E-mail: klantenservice@pretty-paws.nl

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.